Skip to main content

Biologisch filtermateriaal

HS aqua Denilit en HS aqua Ceramic Filtermedium zijn biologische filtermaterialen. HS aqua Denilit heeft een hoog poreuze structuur en een groot oppervlak. Hierdoor biedt het een ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige, afvalafbouwende bacteriën waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat. HS aqua Ceramic Filtermedium is ideaal geschikt als voorfiltermateriaal. De buisjesvorm zorgt ervoor dat het filtermateriaal gemakkelijk schoon te houden is.

Adsorberend

HS aqua Carbon Activ S, Carbon Activ L, Carbon Superactiv S, Carbon Superactiv L en Zeoliet zijn adsorberende filtermaterialen. Deze materialen kunnen schadelijke stoffen zoals ammoniak en uitgewerkte medicijnen absorberen of binden. Na een aantal weken c.q. maanden zijn de filtermaterialen verzadigd en dienen te worden vervangen.

HS aqua Carbon Activ S en Carbon Activ L zijn hoogwaardige houtskolen. HS aqua Carbon Activ S dient voor een snelle verwijdering van afvalstoffen en HS aqua Carbon Activ L wordt doorgaans gebruikt om geur, kleur en gifstoffen uit het water te verwijderen. Indien een extreem hoge opnamecapaciteit gewenst is, adviseren wij u HS aqua Carbon Superactiv S of HS aqua Carbon Superactiv L te gebruiken. HS aqua Zeoliet is een filtermateriaal dat ideaal geschikt is voor aquaria met een wisselende biologische belasting. HS aqua Zeoliet is een natuurlijk gesteente dat de schadelijke afbraakstof ammonium bindt.

Verrijkend

HS aqua Torogran is een verrijkend filtermateriaal. Dit materiaal wordt gebruikt voor een lichte zuring en bruinkleuring van het water, waardoor de natuurlijke levensomstandigheden voor tropische zwartwatervissen gerealiseerd worden.

Close Menu

Adresgegevens

Smulders Wholesale
Burg. Visschersstraat 128
6235 EM Ulestraten

T: +31 (0)43 3642 387
E: info@smulders.nl